Heti akciónk! arrow Napelem családi házra
Üdvözöljük az Ecoenergy honlapján!
Es sind keine Übersetzungen verfügbar, bitte wählen Sie eine andere Sprache English 


Hogyan működik a hálózatra kapcsolt napelemes rendszer?

A napelemek (poli- ill. monokristályos) közvetlenül villamos áramot termelnek, amelyet inverter segítségével alakítunk hálózati 230VAC~ feszültséggé. A hálózati-visszatápláló rendszerben akkumulátor nincs. Napelem rendszerünk, a ház főelosztó szekrényén keresztül betáplál saját hálózatunkba, ill. az el nem használt, többlet energia az áramszolgáltatói hálózatba visszatáplálásra kerül. Ezt a visszatáplált energiát oda-visszamérő óra méri, melyet az áramszolgáltató cserél le. A mérőóra csere EON-nál teljesen ingyenes, ELMŰ-nél 3x16A-ig szintén ingyenes, felette kb. 33.000 Ft 'egyéb költség'-et jelent. Fontos, hogy az áramszolgáltató részére szükséges csatlakozási dokumentációt csak arra jogosult, regisztrációs számmal rendelkező, szakemberek készíthetik, írhatják alá és adhatják be. Az elszámolás 50kW-os napelem rendszerig (háztartási méretű kiserőmű) éves, szaldós alapon történik, vagyis az éves szinten fogyasztott és a napelem által betermelt energia különbsége után kell csak fizetni. A napelemes rendszerrel megtermelt energia tiszta, nem szennyezi környezetünket, csökkenti az üvegházhatást okozó gázkibocsátást. Továbbá nagymértékben csökkenti, vagy megszünteti villanyszámlánkat. 

 Villanyora_ganz_visszaforog.mpg Villanyora_ganz_visszaforog.mpg 2.62 Mb

Melyek a különböző méretű komplett hálózatra kapcsolt napelemes rendszerek jellemzői?

A táblázat öt különböző méretű hálózatra kapcsolt napelemes rendszer jellemzőit tartalmazza. Ezen rendszerek az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva a legnépszerűbb kiépítéseknek mondhatók, természetesen mindenkinek a saját fogyasztásához mérten. (A rendszerek 250Wp-os napelemekből vannak kiépítve)

logoecoenergy.jpg

ECO-NET 3000

3,06kW rendszer

ECO-NET 4000

4,08kW rendszer

ECO-NET 5000

5,1kW rendszer  

ECO-NET 7500

7,65kW rendszer

ECO-NET 10000

10,71kW rendszer

Főbbrészelemek Napelem 12db 255W 16db 255W

  20db 255W

30db 255W

42db 255W
Technológia Polikristályos Polikristályos  Polikristályos Polikristályos Polikristályos
Inverter Fronius IG Plus 35V 3,5kW Fronius IG Plus 35V 3,5kW  Fronius Symo 5.0-3M 5kW/3f Fronius Symo 7.0-3M 7kW/3f
Fronius Symo 10.0-3M 10kW/3f
Mechanikai jellemzők

Napelem méret, súly

~165x100cm, 19kg/db
Szükséges tetőfelület 20nm - 6x3,3m 26nm -8x3,3m 33nm -   10x3,3m 50nm - 10x5m 70nm - 14x5m
Modulok elhelyezése 2 sorban, 6db egymás mellett 2 sorban, 8db egymás mellett  2 sorban, 10db egymás mellett 3 sorban, 10db egymás mellett 3 sorban, 14db egymás mellett
Villamos adatok Feszültség 230V/50Hz/1 fázis  400V/50Hz/3f
Modulok villamos kapcsolása

12db napelem sorosan

16db napelem sorosan

20db napelem sorosan

2x15db napelem sorosan

2x21db napelem sorosan

 Árlista azonosító cikkszám

csz:  91 3000 csz:  91 4000  csz:  91 5000 csz:  917500 csz:  91 010K

Kérjen árajánlatot! 

Mikből áll a hálózatra kapcsolt napelemes rendszer?

A rendszereink szíve a napelem. Rendszereinkben a legmodernebb technológiát képviselő, legjobb ár/érték arányú, minőségű, megbízhatóságú, kiváló elektromos és mechanikai tulajdonságokkal rendelkező mono- vagy polikristályos napelemeket alkalmazzuk. Másrészt a hálózati szinkronüzemű invertereink magas hatásfoknak köszönhetően (>94%) biztosítja a napelemek által megtermelt energia hálózatba táplálását. Az alkalmazott invertereink megfelelnek a helyi áramszolgáltatók műszaki feltételeinek, rendelkeznek a megfelelő minőségi tanúsítványokkal.

Napelem modulok - mono vagy polikristályos

Napelem_SF200.jpg

A napelem a nap energiáját közvetlenül villamos árammá alakítja. Az általunk forgalmazott napelem modulok, a ma elérhető legmodernebb technológiát képviselik, legmagasabb hatásfokkal - 15-19%. Hálózatcsatolt rendszereinkben 240-260Wp egységteljesítményű napelemeket telepítünk, jellemző méretük: ~165x100cm, súlyuk 19-20kg. A napelemek 35-40mm vastag öntartó alumínium keretben vannak, szereléshez előkészített furatokkal. Hátlapjuk műanyag, előlapjuk kb. 3mm vastag edzett, biztonsági üveg (amely a jégesőnek és hóterhelésnek is ellenáll). A vízhatlan csatlakozás és a gyors szerelés érdekében 2x90cm-es vezetékkel vannak szerelve. A mono és polikristályos napelemek között érdemi különbség nincs, annál fontosabb hogy amennyiben lehetőségünk van, olyan napelemet válasszunk, amely nagyobb, nevesebb gyártótól származik. Tekintsék meg választékunkat:

 

   

 

Inverterek - hálózati visszatápláló


f_symo.jpgAz inverter a napelemek felől érkező egyenfeszültséget alakítja át 230V/50Hz~ hálózati feszültséggé. Az inverter egyenáramú bemeneteire a napelemeket csatlakoztatjuk a megfelelő - soros/párhuzamos - kapcsolásban, amíg a váltakozófeszültségű kimenetet rácsatlakoztatjuk az épület meglévő villamos energia rendszeréhez. Az inverter 1,5-20kW közötti teljesítményben készül, hatásfoka 96-97%. Működése során folyamatosan, automatikusan keresi a napelemek maximális teljesítményét. Az inverter beépített LCD vagy grafikus kijelzőt tartalmaz. Valamennyi inverter rendelkezik, a napelemek leválasztásához szükséges egyenáramú szakaszoló-kapcsolótval (ESS), valamint a hálózati leváláshoz szükséges Grid Guard hálózatfigyelő funkcióval.Grafikus ill. LCD kijelző

Sunny_Boy_grafikus_kijelzőSunny_Boy_LCD_kijelzőMinden inverter, tipustól függően grafikus vagy LCD kijelzővel rendelkezik, ami a napelemes rendszer állapotjellemzőit on-line folyamatosan mutatja, legyen az feszültség, napi- és összenergia, teljesítmény, napi- és összes működési óra.  

  

   

Okostelefonnal - bárhonnan - online

img_3655.png

 Okostelefonunkkal, legyen az Windows vagy iOS alapú, napelem rendszerünk főbb adatait bárhonnan - online - nyomon követhetjük...

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommunikáció 


Otthoni használat esetén az inverterek jellemzően soros kommunikációval rendelkeznek alapkiépítésben, vagy vezeték nélküli opcionálisan.

Webszerveres monitoring rendszerrel távoli elérés, kiolvasás is megvalósítható.

Természetesen lehetőség van napelemes rendszerünk adatait számítógépünkre tölteni és tárolni.

             

Mennyi az éves energiahozama az ECO-NET xxxx napelem rendszereinknek?  

A következő linkre kattintva egy interaktív térkép segítségével ki-ki maga ellenőrizheti családi háza/épülete energiahozamát. A térképen megadva a telepítés helyét, rendszer nagyságát, tető dőlésszögét, tájolást a program kikalkulálja az elérhető energiahozamot.

http://re.jrc.ec.europa.eu/pvgis/apps4/pvest.php

Hova szerelhetők a napelemek?

Topfix_100_szerelési technológia

A napelem rendszer tetőre, földön állványra vagy épület oldalfalraegyaránt szerelhető. A TOPFIX 100 szerelési technológia - valamennyi tipusú tetőre - gyorsan szerelhető, költséghatékony, megbízható megoldást nyújt a napelem modulok rögzítésére. Szereléshez kizárólag alumínium, ill. rozsdamentes anyagokat használunk. A fotoelektromos napelem rendszer villamos installálása is könnyen megoldható MC4 gyorscsatlakozók segítségével - akár utólag is - a ház meglévő elektromos rendszerébe. 

Ideális telepítési hely déli tájolású, 20-40 fokos dőlésszögű, árnyékolásmentes, osztatlan cseréptető. 

 

Egyéb szerelési módok, elemek (rozsdamentes ill. alumínium tartószerkezetek):

Tartó elhelyezés cseréptetőnStandard tartó (rozsdamentes)Hosszú tartó (rozsdamentes)Lapos tartó  (rozsdamentes)
 Menetes szár tartó (rozsdamentes)Menetes szár tartó (rozsdamentes)
 Tartó szerelése trapéztetőreTartó trapéz lemeztetőhözTartó 'Kalzip'Tartó bádogtetőhöz (rozsdamentes)
 
 Alu profil és szorító szereléseAlu profil TOPFIX100Alu profil végzáró/díszítő elemProfil összekötő, hosszabbító elem
 Szélső szorító (alumínium)Belső szorító (alumínium)Szélső szorító üveg napelemhezBelső szorító üveg napelemhez
 Standard tartó állvány

 

 
© 2018 Napelem, napelemes rendszerek tervezése, szállítása, kivitelezése