Heti akciónk! arrow ELMŰ/EON/DÉMÁSZ
Napelemes rendszerek áramszolgáltatói csatlakozási kérdései
 

Napelemes rendszerek hálózati csatlakozásának ügyintézésével kapcsolatos információk, elérhetőségek:

Cégünk rendelkezik jogosultsággal valamennyi áramszolgáltató felé, csatlakozási dokumentációk elkészítését illetően. HMKE napelemes kiserőművere vonatkozóan teljeskörű ügyintézést vállalunk cégek, közintézmények, magánszemélyek részére egyaránt.Kérje ajánlatunkat ide kattintva.

elm_logo.jpg

ELMŰ Hálózati Kft.

Hálózat csatlakozási osztály/HMKE

1393 Budapest 62., Pf. 511.

06 20/30/70 978-5611

Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. , Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

http://elmuhalozat.hu/#!/kiseromuvek/haztartasi-meretu-kiseromuvek

 

 msz_logo.jpg

ÉMÁSZ Hálózati Kft.

Hálózat csatlakozási osztály/HMKE

3501 Miskolc 1., Pf. 99.

06 20/30/70 978-5611

Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

http://emaszhalozat.hu/#!/kiseromuvek/haztartasi-meretu-kiseromuvek

 

 eonlogo.gif

EON Ügyfélszolgálati Kft.

KÜK Erőművek

7602 Pécs, Pf. 197.

06 30 4599666

Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

http://www.eon.hu/hmke/nyomtatvanyok

 

 logo_hu_edf.gif

DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.

Csatlakozási iroda

6724 Szeged, Kossuth L. sgt. 64-66.

06 40 823-823, 06 62 565-565

Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

https://www.demaszhalozat.hu/pages/aloldal.jsf?id=32086

  

Törvényi háttér - háztartási méretű (pl. napelemes) kiserőmű (HMKE) hálózatra csatlakoztatásának és hálózat használatának különös szabályai (273_2007_X_19_Korm_rendelet - részlet)

4. § A háztartási méretű kiserőmű üzemeltetője által termelt villamos energiát az üzemeltető kérésére az adott csatlakozási ponton értékesítő villamosenergia-kereskedő vagy egyetemes szolgáltató köteles átvenni.

5. § (1) A háztartási méretű kiserőmű rendelkezésre állási teljesítménye alatt a kVA mértékegységben kifejezett erőművi teljesítőképességet kell érteni.

(2) Egy adott csatlakozási ponton háztartási méretű kiserőművet létesíteni, illetve üzemeltetni a felhasználóként ugyanazon csatlakozási ponton rendelkezésre álló teljesítmény határáig a csatlakozási szerződés módosítása nélkül, a rendelkezésre álló teljesítményt meghaladó, de legfeljebb a VET 3. § 24. pontjában meghatározott teljesítményig a csatlakozási szerződés megfelelő módosítása mellett, a hálózathoz való csatlakozásra vonatkozó külön jogszabály, továbbá az elosztói szabályzatban, és az elosztó üzletszabályzatában meghatározott részletes szabályok szerint lehet.

(3) A felhasználó a háztartási kiserőmű üzembe helyezésére vonatkozó szándékáról a háztartási méretű kiserőmű alapvető műszaki adatait tartalmazó írásbeli vagy elektronikus igénybejelentésben tájékoztatja a vele jogviszonyban álló elosztót.

(4) A felhasználó a háztartási méretű kiserőmű létesítésére, illetve üzemeltetésére vonatkozó igénybejelentésében köteles nyilatkozni arról, hogy kíván-e villamos energiát betáplálni a közcélú hálózatba, vagy kizárólag saját villamos energia fogyasztásának kielégítése érdekében kíván villamos energiát termelni. A hálózati csatlakozás műszaki jellemzőit ezen nyilatkozat figyelembevételével kell kialakítani.

(5) Ha a háztartási méretű kiserőmű a csatlakozási ponton a közcélú hálózatba villamos energiát betáplál, akkor a háztartási méretű kiserőmű üzemeltetőjével, mint felhasználóval jogviszonyban álló villamosenergia-kereskedő, illetve egyetemes szolgáltató elszámolási időszakonként a hálózatba összesen betáplált és vételezett villamos energia vonatkozásában a felek megállapodása szerint havi, féléves vagy éves szaldó elszámolást alkalmaz.

 

CSATLAKOZÁSI DOKUMENTÁCIÓ ELFOGADÁSA - ELMŰ HÁLÓZATI KFT. Hálózatra kapcsolt napelemes rendszer esetén:

  jvhagys_image2473.jpg
A normál fogyasztásmérő cseréjét az áramszolgáltató végzi, oda-vissza mérőre. A mérőóra cseréje az EON-nál teljesen ingyenes, az ELMŰ/ÉMÁSZ-nál 3x16A(48A)-ig ingyenes, e felett a költségek a tulajdonost terhelik, amely kb. 33.000,-Ft.

ÁTVÉTELI ÁR: Hálózatra kapcsolt napelemes rendszerekkel termelt, nem háztartási kiserőmű esetén - hálózatba betáplált - villamos energia kötelező átvételi árai  - táblázat (forrás: Magyar Energia Hivatal):

 
© 2018 Napelem, napelemes rendszerek tervezése, szállítása, kivitelezése